Ce faci cu florile?

De-a lungul vieții vei avea numeroase ocazii în care vei fi sărbătorită sau apreciată prin intermediul florilor, motiv pentru care e util să știi ce să faci cu ele. Pe de altă parte, atunci când cunoști puterea femeii în societate, aceea de a educa și activa, e bine să știi ce anume să le sugerezi celor dragi atunci când oferă sau primesc flori. Fie că se găsesc în ghiveci sau în vaze, florile își găsesc foarte firesc locul în casa unui om manierat, așadar și în casa ta de Lady.

  1. E bine de știut că florile artificiale nu sunt elegante și nu se oferă în dar; de asemenea nici în casă nu dau dovadă de foarte mult bun gust.
  2. Florile se transportă fiind ținute de cozi, cu floarea în jos, și se oferă întotdeauna gazdei, doamnei, cu floarea în sus.  Atunci când se oferă, sunt oferite natural, fără ambalaj. Singura situație în care ambalajul poate rămâne e cea în care acesta face parte din aranjament și s-ar strica fără.
  3. Florile se aduc în număr impar. Se spune că Zeii iubesc numerele impare, iar tradiția mai spune că persoana care va primi flori va completa numărul lor.
  4. Dacă urmează să primești oaspeți, e bine să fii pregătită: 2-3 vaze umplute cu apă, din simplul fapt că florile nu trebuie să te aștepte în hol ori pe masa din bucătărie. Vei mulțumi pentru flori și le vei depozita la vedere.
  5. Eleganța unei Lady se traduce prin atenția la detalii: în situația de față, nu uita ca a doua zi să trimiți un bilet de mulțumire/ sau să telefonezi celui ce ți-a adus/ trimis  flori.
  6. În cazul unui cuplu, domnul va oferi întotdeauna florile.
  7.  Având în vedere că reprezintă o investiție de timp, bani și emoție, florile nu se refuză.
  8. O Lady se bucură, zâmbește și spune “Mulțumesc!” la primirea unui buchet de flori și nicidecum nu va spune “Nu trebuia să vă deranjați!”
  9. Bărbații vor primi flori doar dacă sunt la spital.
  10. Atunci când duci flori cuiva spitalizat, gândește-te să nu aibă un parfum intens și de asemenea ia în calcul locul în care ar putea fi depozitate.

În final te las cu câteva interpretări simpatice din limbajul florilor, spuse prin intermediul doamnei Nadine de Rothschild:

Anemona – “Nu mă părăsi!”

Camelia – “Aș muri pentru tine!”

Liliacul – “Mă sufoci!”

Margareta – “Te iubesc!”

Lăcrămioara – “Mă gândesc numai la tine”

Trandafir alb – puritate

Trandafir roz – laudă frumusețea

Lalea – dragoste sinceră dar burgheză

Spor, bucurie și fin…ețe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *