Ce faci cu pălăria?

Bun găsit, domnule!

Din nou e miercuri și dacă e așa, e ziua ta de Gentleman. Ca Gentleman, ești sigur pe tine, îți cunoști de o potrivă calitățile și defectele și deci știi cum să te pui în valoare. O pălărie ar putea să te scoată cu ușurință din anonimat și să-ți ofere trăsături speciale. Ce faci cu o pălărie?

h

Sursa foto aici

Ei bine, crezi sau nu există o formă de politețe ce se manifestă prin manevrarea corectă a pălăriei. Alegerea culorii și a modelului rămâne la alegerea ta sau de ce nu? a unui specialist. Dacă vorbim de bune maniere și curtoazie, pălăria se mânuiește astfel:

Atunci când ești pe stradă și vrei să saluți pe cineva, vei ridica pălăria cu mâna opusă părții în care se găsește persoana pe care vrei s-o saluți.

În cazul în care vrei să păstrezi pălăria pe cap, vei atinge cu degetele borul ei. Acest gest are aceleași origini cu salutul militar, de pe vremea cavalerilor medievali care își scoteau viziera pentru a putea arăta o față prietenoasă.

Pălăria se îndepărtează de pe cap în spațiile închise inclusiv lift, chiar dacă atunci când iese o reașează pe cap. Un coridor e asemănător străzii iar liftul e asociat cu o încăpere.

Alte momente în care pălăria trebuie să părăsească posesorul sunt:intonarea Inmului Național, trecerea unui cortegiu funerar, în biserici și la nunțile în aer liber.

Te las cu o informație utilă: conform Adinei Nanu și lui Octavian, pălăria are 3 funcții: de protecție, de comunicare socială și artistică.

Pe curând!

s4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *