Ce faci la birou, Gentleman?

Un Gentleman este Gentleman oricând: atât în viața personală cât și în viața privată. Te invit să iei la tine așii de Gentleman și să nu te sfiești să te bucuri chiar și la birou.

of

Sursa foto aici

  1. Nu uita de igienă. E important să ajungi la serviciu proaspăt din cel puțin două motive: starea ta de spirit – care se îmbunătățește atunci când ai o igienă impecabilă și al doilea motiv e legat de respect: respectul față de colegi. Nu-i obliga să te evite din cauza lipsei de igienă sau mai mult, nu-i forța să trăiască momente neplăcute fiindcă aveți de străbătut ședințe ori discuții.
  2. Punctualitate. Ca un Gentleman ce ești, punctualitatea e cea care te caracterizează. Asta înseamnă că vei ajunge mereu la timp, fie că e ora de începere, ori o simplă întâlnire sau discuție; mai e ceva: punctualitatea se referă și la telefonul pe care trebuie să-l dai. Dacă ai promis că vei suna la o anumită oră, ține-te de promisiune ori nu promite; fă la fel și cu email-urile.
  3. În cazul în care ți se încredințează informații prețioase, confidențiale, fă în așa fel încât să rămână cum le-ai primit. Oamenii au încredere în tine, nu le-o trăda.
  4. Poate că ești mai pofticios din fire, se întâmplă doar suntem oameni. Cu toate acestea, nu e indicat să mănânci mâncarea altora doar pentru că ești pofticios. Cere și nu te autoservi cu niciun produs ce nu-ți aparține fie el de natură alimentară, birotică sau ce-o fi.
  5.  Dacă asculți muzică, fă-o folosindu-te de căști, nu e nimeni obligat să-ți împărtășească gusturile.
  6. Atunci când vorbești la telefon, fii discret și ia o distanță. Nu discuta subiecte intime sau personale. În cazul convorbirilor de interes profesional fii scurt și concis. Amintește-ți să zâmbești, zâmbetul “se aude” prin telefon și ajută la îmbunătățirea relațiilor. Zâmbește!
  7. E de la sine înțeles că viața privată rămâne privată la locul de muncă. Există o anumită idee conform căreia cu cât te deschizi mai mult și oferi mai multă informație personală, cu atât relațiile se îmbunătățesc. Ei bine, atunci când dai prea mult din tine, devii vulnerabil și poate chiar șantajabil. Asta nu înseamnă că nu poți menționa câte un detaliu, dar nu uita că tu știi care e limita.
  8. Toaleta este un loc sensibil, chiar și pentru Gentleman. Ce faci la toaleta specifică bărbaților (pisoar)? Dacă cei care sunt lângă tine au același statut, ghidul manierat spune să nu discuți cu nimeni. Ce faci dacă dai peste șeful tău? Din nou, ghidul manierat spune să  te faci că n-ai văzut nimic și să ieși din încăpere, sau dacă sunt mai multe vase de toaletă libere, lasă câteva între voi. O altă idee ar fi să nu încerci să-ți faci reclamă în acel mediu, e chiar un loc nepotrivit.
  9. Un accesoriu opțional de Gentleman ar fi vizitarea fostului loc de muncă pentru a transmite salutări și gânduri bune.

Pe curând!

s4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *