Cum să nu fii vulgară?

Bun găsit!

Azi e timpul să îndepărtăm vulgaritatea. Coco Chanel spunea ”Iubesc luxul. Și luxul nu stă în bogăție sau împopoțonare, ci în absența vulgarității. Vulgaritatea e cel mai urât cuvânt din limbajul nostru. Rămân în joc pentru a-l combate.” Aș adăuga că lipsa vulgarității din viața unei Lady o face feminină. Ba mai mult, lipsa vulgarității te ajută să devii o Lady. Mai jos găsești câteva idei despre modul în care poți elimina vulgaritatea din viața ta.

  1. Dacă te gândești la vulgaritatea legată de îmbrăcăminte, e bine să știi că o bucată de piele învelită în dantelă e mult mai elegantă decât pielea și-atât. Discreția se referă și la păstrarea zonelor intime, intime. Modul în care te îmbraci, vorbește despre tine și ceea ce îți dorești. Respectă-te și cu siguranță și ceilalți o vor face. Poți manifesta delicatețea și feminitatea prin materialele pe care le folosești. Cele mai elegante fiind: mătasea, șifonul, catifeaua, dantela și cașmirul. Fii atentă la texurile hainelor, lungimea fustelor și adâncimea decolteurilor și nu uita că e mai interesant să stimulezi imaginația decât să oferi totul de la început.
  2. Vulgaritatea își face loc deseori și în conversație. Ai grijă ce fel de subiecte abordezi și mai ales pe ce ton. Bârfa este, cu siguranță, una dintre cele mai vulgare preocupări pe care le poate avea o femeie. La fel se întâmplă și cu înjuratul. E de la sine înțeles că o Lady nu are așa un limbaj. Se spune că o Lady nu își face simțită prezența, însă i se simte lipsa. Aș adăuga că unei Lady i se simte lipsa fiindcă are mereu o vorbă bună pe buze, un zâmbet cald și disponibilitatea de a-i ajuta pe cei din jur.
  3. Câteva gesturi bine de supravegheat și eliminat sunt: scărpinatul/ scobitul (de orice fel), ticurile ( rosul unghiilor, răsucirea părului pe degete), râsul foarte puternic însoțit de lovirea coapselor sau a celor din jur, trosnirea degetelor, aplaudatul excesiv ( și nu unul discret), fluieratul, mersul foarte grăbit și rigid și alte gesturi ”împrumutate de la bărbați”. O Lady e este feminină, femeie, fluidă și nu are nevoie să se comporte precum un bărbat.
  4. Absența discreției duce la apariția vulgarității. Comentariile indiscrete, ori violarea intimității lucrurilor personale ale celor apropiați ( obiecte, email, telefon etc.) au legătură cu vulgaritatea.

Acum că ai aceste unelte la îndemână, poți să le folosești cu drag. Bucurie și fin…ețe!

s4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *