Cum știi că ești Gentleman?

Stimate domn, te felicit pentru prezența ta printre filele manierate!

Miercuri, ar putea să fie o zi ca oricare alta, însă e o zi special dedicată ție. Azi te întreb cum știi dacă ești Gentleman? și bineînțeles că vin și cu un răspuns. Doamna bunelor maniere, Aurelia Marinescu spune așa:

g1

Sursa foto aici

“Un Gentleman este acel domn care apucă zahărul cu cleștișorul, chiar dacă e singur la masă. Adevăratul Gentleman are câteva tabuuri pe care nu le încalcă niciodată. El nu vorbește despre bani în societate, nu se laudă că îi are cu nemiluita, dar nici nu se plânge că-i lipsesc. Nu se împrumută decât în cazuri extreme și niciodată de la o femeie. Nu comentează în fața unor terțe persoane gesturile și vorbele soției sau ale copiilor săi și nici nu-i ceartă pe ultimii în fața străinilor. Nu dezvăluie nimănui secretele sau dificultățile lui familiale. Își domină pasiunile, emoțiile, sentimentele pentru că rămâne stăpân pe el însuși oricare ar fi împrejurările, chiar și atunci când este într-o situație disperată. Se străduiește să aplice înțeleptul și banalul precept englezesc după care nu se acordă unui lucru mai multă importanță decât are.

Un Gentleman este politicos cu toată lumea lumea, fie că cel din preajmă îi este superior ori inferior în ierarhia profesională sau socială. Cu alte cuvinte, se străduiește să nu supere pe nimeni și să-i facă pe cei din jur să se simtă bine.”

Pe curând!

s4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *