Cum te trădează cafeaua?

Bun găsit!

Azi discutăm lejer despre lucruri “mai lumeşti”, care ne pot oferi distincţie, dacă sunt “practicate” corect. Se întâmplă zilnic sau poate chiar de două-trei ori pe zi să bem cafea. Cafeaua e o licoare magică, ce încântă simţurile. Modul în care bei această licoare, poate vorbi despre tine şi, poate e bine să acorzi o altă atenţie gestului de a bea cafea. De ce e importantă această atenţie:

bfb444923a6bf78168584fa448c2f63e
1. Îţi oferi ţie respect. Se spune că atunci când ai un invitat special, faci tot posibilul să te comporţi impecabil pentru a se simţi cât mai bine. Doamna Aurelia Marinescu spunea:”ce-ar fi dacă acel invitat special eşti chiar tu?”
2. Atunci când îţi dezvolţi această atenţie, poţi cu uşurinţă identifica stilul celor din jurul tău.
3. Dacă eşti manierat atunci când bei cafea şi cafeaua devine politicoasă cu tine şi am să-ţi explic: adopţi gesturile fine, ai răbdare şi  cafeaua băută pe îndelete îţi vorbeşte prin arome, adică are timp să-şi dezvăluie aromele. În caz contrar, băutul pe fugă, nu-ţi oferă prea mult.

Am vorbit despre avantaje, acum e firesc să vrei să mă întrebi cum?

Aşa cum discutam adineaori, e binevenită cafeaua în tihnă.
1. Ceaşca de cafea se ţine în mâna dreaptă
2. Farfuria, are şi ea un rol şi anume acela de a fi poziţionată cu mâna stângă sub ceaşcă. Gestul e unul firesc dacă ne gândim că e posibil să ratăm o picătură de cafea. În acest caz e de preferat să ajungă pe farfurie şi nu pe îmbrăcăminte. Pe lângă aspectul practic, se spune că e un gest foarte elegant.
3. Linguriţa are funcţia specială de a amesteca licoarea şi trebuie să părăsească ceaşca imediat ce şi-a încheiat misiunea. Aşadar, e indicat să nu păstrăm linguriţa atunci când ducem ceaşca la gură.

4.Degetul mic este considerat, de unii un accesoriu indispensabil actului de a bea cafea. Din păcate, degetul mic ridicat vorbeşte negativ despre tine, dacă te decizi să-l foloseşti aşa.

Am stabilit împreună ritualul de a bea cafea. Savureaz-o în tihnă!

s4

Surse foto: pinterst

1 thought on “Cum te trădează cafeaua?

  1. E foarte ciudata treaba cu “degetul mic” si asta pt ca, in cazul bebelusilor se spune ca ridica degetul mic doar in prezenrta persoanelor pe care lee plac sau cand fac lucruri care le fac mare placere. Fiica mea, rodica mereu un deget mic atunci cand bea san 🙂
    Deci…degetul mic zic eu, se “ridica” involuntar si indica ca ceva sau cineva ne face placere.
    prin urmare, se pare ca nu avem voie sa aratam ca ceva sau cineva ne face placere si sa ne controlam ridicarea involuntara a degetului mic. Faceti un exercitiu si vedeti cand vi se ridica degetul mic :)) ve-ti fi surprinsi…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *