Maniere de ascensor/ lift

 

Se întâmplă să folosim zilnic, dacă nu de mai multe ori pe zi acest “mijloc de transport” numit ascensor sau lift. Ai observat vreodată liniştea stânjenitoare ce domneşte?Pe vremuri, aceste lifturi erau manevrate de oameni care te însoţeau şi cu care puteai să schimbi câteva cuvinte; azi cele mai multe lifturi funcţionează automat.
Ce parere ai despre momentele de aglomeraţie în care, vrei nu vrei proximitatea anulează statutul de străini? Există câteva ghidări de bază, ale modului în care poţi reacţiona în ascensor.

 1. Prima varianta e să te foloseşti de limbajul trupului – un uşor contact vizual şi un zâmbet spune că eşti cordial; un zâmbet călduros şi un gest de atingere a braţului în timp ce-l depăşeşti pe cel de lângă tine denotă atitudine prietenoasă.
  2. Dacă vorbeşti la telefon încearcă să fii scurt şi să nu vorbeşti prea tare, chiar dacă spaţiul e redus, intimitatea nu trebuie invadată.
  3. Poţi apela şi la small talk; vorbeşte despre vreme sau ultimele noutăţi.
  4. Liftul e un spaţiu bun pentru anunţuri. Dacă ai unul de făcut, nu ezita, de exemplu: E cineva dornic să adopte o pisică? etc.
  5. Câteodată discuţiile din lift duc la crearea de relaţii sau referinţe.
  6. De evitat: scărpinatul, scobitul sau privitul insistent.

Aşa cum am văzut, discuţiile din lift pot duce la flirt, ori pot conduce la parteneriate sau bună dispoziţie. Rămâne la latitudinea ta să alegi cum fructifici acel spaţiu şi timp.
Pe data viitoare.

s4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *