Politețea și statul la coadă

Fie că trebuie să plătești niște facturi, ori ești nevoit să ridici un colet ori să trimiți o scrisoare, toate aceste acțiuni implică uneori statul la coadă, eterna coadă.

Dat fiind faptul că se desfășoară în mediul public, alături de alți oameni ai ocazia să fii sau nu manierat. Alegerea e a ta!

Dacă vrei să-ți manifești noblețea chiar și în aceste situații “banale” și vrei să participi la ridicarea standardelor societății, tot ce trebuie să faci e să-ți arăți respectul: în primul rând față de tine și apoi față de societate.

mobile-notary-standing-in-line1-1

Cum poți face asta?

Există câteva indicii simple, care dacă sunt aplicate în mod REGULAT, te transformă într-un exemplu. Așadar integrează-le în comportamentul tău din fiecare zi și nu mai renunța nicio clipă la ele:

  1. Atunci când intri într-o instituție/ magazin/ bancă etc. saluți cu zâmbetul pe buze.
  2. Folosești un ton potrivit și te adresezi politicos celui cu care intri în contact.
  3. Dacă ești nevoit să aștepți la coadă, o faci în liniște, fără să oftezi sau să scoți sunete nepotrivite care să-i deranjeze pe cei din jur.
  4. Aștepți să-ți vină rândul în locul care ți-e indicat de anumite semne ori de gardian. Aștepți fără să intri în fața altuia doar pentru că nu mai ai răbdare.
  5. Este nepoliticos să porți conversații telefonice doar fiindcă te plictisești. Uneori se întâmplă să auzi detalii “picante” despre viața intimă a celor care stau la coadă alături de tine. Dacă ești manierat, nu faci asta, ci dacă e musai să vorbești la telefon o faci în șoaptă, rapid și dacă e posibil ieși afară într-un loc unde ai intimitate.
  6. Ajuns la ghișeu, saluți persoana cu care ai de-a face, spui răspicat și concis ce ai nevoie fără să prelungești vorba fiindcă astfel răpești din timpul celor care așteaptă.
  7. După ce ai terminat ceea ce ai de rezolvat mulțumești zâmbind, saluțiși îți vezi de drum.

 s4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *