Tu cum părăseşti o conversaţie?

Bun găsit,

Continuăm azi plimbarea printre alegerile politicoase în reacţii şi atitudini. Azi, despre cum poţi părăsi în mod sănătos şi politicos o conversaţie. Sunt convinsă că te-ai găsit cel puţin o dată în viaţă într-o situaţie de networking, în care ai fi vrut să părăseşti o conversaţie şi n-ai ştiut cum să procedezi astfel încât să obţii cel mai bun rezultat: să ieşi din conversaţie şi să nu răneşti. Te invit să citeşti şi să foloseşti una dintre fineţurile sociale de mai jos.

 

  1. Introdu pe altcineva din apropiere în conversaţie. Cineva care, desigur are măcar un subiect în comun cu cel care monopolizează discuţia. Foloseşte-te de oportunitate şi fă-le cunoştinţă. Astfel, vei deschide conversaţia şi vei oferi altcuiva şansa de a vorbi.
  2. Scuză-te pur şi simplu “Mă scuzaţi, merg să iau o gură de aer” pe un ton blând şi ferm te scoate din situaţie şi poţi părăsi conversaţia. Asigură-te că părăseşti conversaţia într-o notă pozitivă şi părăseşte conversaţia.
  3. Cere o carte de vizită, sumarizează conversaţia, foloseşte-te de graţia socială “Mi-a părut bine!”
  4. Ia controlul în conversaţie “Mi-a părut bine de cunoştinţă şi mi se pare interesant business-ul” Poţi menţiona că ai văzut pe cineva cu care vrei să vorbeşti, zâmbeşte şi părăseşte conversaţia.
  5. O altă tehnică de care te poţi folosi cu succes este metoda paharului umplut pe jumătate. Mai exact, fă în aşa fel încât să ai un pahar cu apă la tine şi menţionează că vrei să umpli paharul cu apă.

În final, te invit să laşi un comentariu despre experienţele tale şi cum ai ieşi bine dintr-o astfel de situaţie.

 

 

 

Sursa foto: aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *