Eşti Gentleman dacă

Bine te-am regăsit,

Miercuri e cea mai bună zi să descoperim esenţe masculine. Mai exact, informaţii noi despre ce înseamnă să fii un Gentleman. Desigur că nu trebuie, însă, e de dorit să vrei şi să devii mai bun pe zi ce trece. Nu o dată mi s-a întâmplat să fiu întrebată “Ce rost mai are ideea de Lady şi Gentleman în zilele noastre?De ce să ne complicăm?”

Poate că nu e confortabil să-ţi supraveghezi limbajul şi să fii mereu conştient de efectul vorbelor şi acţiunilor tale. Poate că e la îndemână să amâni ori să ajungi dezinformat într-un anume loc/ eveniment. Poate că se întâmplă să nu dai doi bani pe ceilalţi atunci când ai o stare proastă. Însă acţiunile mărunte, practicate pe termen lung, se transformă în obiceiuri.

Adevărata sursă a politeţii pleacă de la “a-ţi păsa”, a fi conştient că nu eşti singur în lume şi nu e totul despre tine. A-ţi păsa şi de cel de lângă tine fie printr-un gest simplu de a ţine uşa, fie prin conştientizarea faptului că oamenii din jur (indiferent de gradul de apropiere/ înrudire) nu sunt obligaţi să se încarce cu stările negative pe care le ai. Alte metode utile prin care un bărbat îşi demonstrează sie şi celorlalţi că îi pasă, sunt:

  1. Un Gentleman se ţine de cuvânt. E foarte simplu: spune ce face şi face. În cazurile extreme, face tot posibilul să informeze din timp şi să se asigure că s-a folosit cea mai bună soluţie. A te ţine de un cuvânt: un lucru atât de simplu şi de important precum legea de aur a politeţii “Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face!”. E suficient să-ţi imaginezi cu ochii minţii dacă ţie ţi-ar plăcea să primeşti ceea ce urmează să oferi în materie de comportament.
  2. Un Gentleman cunoaşte şi recunoaşte diferenţa între aroganţă şi încrederea în sine. Desigur că nesiguranţa e mereu zgomotoasă, în timp ce încrederea în sine mai puţin. Aroganţa îşi cere validare exterioară constantă, în cantităţi mari şi bravează; pe când, încrederea în sine e silenţioasă şi îşi face simţită prezenţa.
  3. Un Gentleman nu se pripeşte să tragă concluzii, ştie să ofere spaţiu şi timp şi e conştient că oricând se poate produce o schimbare de program ori să se ivească ceva neprevăzut. Aşadar nu trage concluzii greşite, îşi ia timp suficient şi nu judecă.
  4. Un Gentleman e deschis la minte şi ştie că mereu are de îmbunătăţit. E conştient că nu deţine adevărul suprem, ştie cum să-i asculte pe ceilalţi în măsura în care ştie să-şi spună şi punctul de vedere.
  5. Un Gentleman îi tratează pe ceilalţi cu respect. Fie că vorbim despre oameni, obiecte, animale ori natura.
  6. Un Gentleman nu consideră că a-l pune pe celălalt la pământ e o variantă câştigătoare de creştere.

 

Las aici lista deschisă şi te invit să-mi laşi un comentariu despre alte metode pe care le foloseşti pentru a-ţi arăta că-ţi pasă.

Pe curând!

 

 

Sursa foto: Pinterest

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *