Kate Middleton -7 reguli pentru o gazdă impecabilă

La mijloc de săptămână, te invit să descoperi cum poți fi o gazdă bună folosind atitudinea Ducesei de Cambridge. Atunci când vine vorba despre gesturi, atitudine și comportament, genetica nu contează.

În rândurile de mai jos îți propun să parcurgem împreună câțiva pași pe care Ducesa îi urmează atunci când intră în rolul de gazdă.

1. Pentru început, se asigură că musafirii vor primi o invitație care conține informații despre ora începerii și terminării. Kate Middleton folosește invitații vituale; așadar, poți trimite și tu unele personalizate pe gustul tău.  Nu uita că a fi punctual înseamnă să ajungi la timp dar în aceeași măsură și să pleci la timp. Când discutăm despre astfel de întâlniri, a fi punctual înseamnă a lăsa să treacă 5-10 minute pentru cină și maximum 15 pentru un cocktail peste ora de pe invitație.

2. Organizare din timp. A lăsa pe ultima sută de metri toate detaliile unei petreceri sau întâlniri, poate nu e cea mai bună idee. Atunci când nu ajungi în criză de timp, te poți pregăti și tu ca om, femeie și nu doar decoruri sau mâncare și băutură. Ia-ți timpul necesar astfel încât să te poți bucura din plin de petrecerea sau întâlnirea organizată.

 

3. Întâmpină musafirii cu zâmbetul pe buze. Kate Middleton își primește prietenii și apropiații cu un sărut pe obrazul drept, apoi pe cel stâng și o strângere fermă de mână.

4. Pune în legătură cât mai mulți oameni, fă-le cunoștință cât mai repede astfel încât toată lumea să se simtă bine, să aibă partener de discuție. Fă în așa fel încât toată lumea să se simtă binevenită și să simtă căldura și bucuria ta în calitate de gazdă. Caută să găsești puncte sau interese comune și fă-le cunoștință pe acest criteriu înainte de cină sau cocktail.

 

5. Evită formarea efectului de inel (de ruj) pe gura paharului din care consumi băutură. Acest efect poate fi evitat folosind acceși porțiune a paharului de ficare dată când aduci paharul la gură. Desigur că această situație poate fi evitată și cu ajutorul specialiștilor în make-up și al produselor rezistente la transfer.

 

6. Eleganța stă în detalii. Ducesa de Cambridge cunoaște acest lucru, iar atunci când are nevoie să se retragă la toaletă nu menționează acest detaliu. Tu poți proceda la fel cu replica ”revin în 3 minute” sau ”mă scuzați 2 minute”. Kate Middleton nu folosește termenul de baie ”bath” decât dacă acea încăpere are și o cadă de baie, altfel, termenul folosit e ”lavatory”. În ceea ce privește ospitalitatea, baia este un mediu care poate crea o impresie și o stare bună. Fii atentă să existe suficiente prosoape de mână pentru musafiri, un săpun discret parfumat și de ce nu o cremă de mâini.

7. Ceea ce ajută să fii o gazdă bună e gestul de a refuza oferta musafirilor de a-ți spăla vasele. Intenția este binevenită și apreciată, însă rolul musafirilor e acela de a se relaxa, de a se simți confortabil și nu acela de a-și sufleca mânecile gata de treabă.

 

Dacă ți-a plăcut acest articol, te invit să-l dai mai departe și să pui în aplicare informațiile aflate.

Pe curând,

 

 

 

 

Sursa foto: pinterest

Sursa: www.goodhousekeeping.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *