Ești discretă?

Bine te-am regăsit într-o zi plină plină de luni, pe care îți propun s-o înfrumusețezi cu discreție și distincție. Așa cum spuneam în articole mai vechi, mi-am început călătoria în lumea bunelor maniere din dorința de a vedea o lume mai bună, o lume normală, acel normal care în zilele noastre a devenit rarisim. Chiar circulă un citat pe celebrul facebook despre faptul că în zilele noastre politețea este confundată cu flirtul, atât de rară este. Pentru ca această “extravaganță” să redevină normalitate, îți propun să facem din fiecare gest un exemplu.

Dacă ești o cititoare fidelă, știi că lunea e dedicată întâlnirilor despre feminitate și eleganță, iar dacă acum pășești pentru prima dată în acest spațiu, te felicit și îți doresc o ședere cât mai plăcută.

Azi te rog să mă însoțești cu atenție atunci când discutăm despre discreție. Desigur că acestă calitate este fără doar și poate una a unei femei cu clasă. Poate îți apare în minte întrebarea ce e și discreția și ce sens are să fiu discretă? Ei bine, discreția acționeză pe două planuri: acela al respectului și unul al misterului. Atunci când ești discretă și nu ai curiozități despre viața personală sau chiar intimă a unor cunoscuți sau chiar persoane nou întâlnite, manifești respect față de spațiul intim și personal, ca să nu mai discutăm despre respectul față de tine. De foarte multe ori, prietenia dintre două femei este greșit înțeleasă și se confundă cu o confesiune. A încărca prietenele cu propriile poveri, nu reprezintă un act de prietenie.

În altă ordine de idei, expunerea exagerată în mediul public online vine în contradicție cu ceea ce înseamnă discreție. În rândurile ce urmează îți las o listă cu gesturi contraindicate ce au legătură cu ceea ce se cheamă bun simț. Ce îți propun înainte de acea listă, e să faci în așa fel încât fiecare apariție (sau apoape fiecare) chiar și virtuală să fie un exemplu.

Acum revin cu lista de gesturi ce nu au legătură cu discreția, ba din contră:

 1. A avea singur subiect de discuție viața ta personală sau intimă
 2. A bârfi
 3. A căuta în telefonul/ geanta, laptop-ul cuiva
 4. A oferi detalii tuturor despre starea ta de sănătate
 5. A publica fotografii cu teste de sarcină, ipostaze indecente sau alte detalii fără de care lumea poate funcționa foarte bine
 6. A te confesa în public (pentru asta există terapeuți, preoți, doctori etc.)
 7. A pune întrebări despre “când faci copii?când te căsătorești?cât câștigi?”
 8. A-ți aranja lenjeria intimă în public ( dacă e intimă, nu e pentru văzul tuturor)
 9. A te îmbrăca provocator la locul de muncă ( nu înseamă că nu poți fi provocatoare, însă nu încurca rolurile)
 10. A exagera cu doza de parfum ( pentru că gusturile sunt extrem de diferite, e de preferat ca parfumul să te facă să-ți dorești să te apropii – asta înseamnă doze fine, în loc s-o iei la fugă. Imaginează-te prizonier 8 ore lângă cineva al cărui parfum îți provoacă greață)
 11. A te scobi în chip și fel
 12. A trage nasul
 13. A “suge un dinte bolnav”
 14. A roade unghiile
 15. A corecta în public pe cineva (dacă vrei să fii elegantă până la cap și să obții rezultate, vei face observația în privat și cu blândețe fără să te poziționezi cu superioritate)
 16. A folosi expresii de tipul “ți-am spus eu!”(acest tip de abordare trădează o lipsă de încredere în sine și o nevoie de a fi în centrul atenției, când de fapt, momentul cu pricina ar fi unul în care rolul ar fi potrivit să fie unul de susținător)
 17.  Las aici lista deschisă pentru tine, completează la comentarii ce alte astfel de gesturi găsești nepotrivite

 

Este încântător să vezi o femeie îmbrăcată impecabil. Adaugă acum acestei imagini, gestul de a se scobi cu unghia între dinți sau de a ridica tonul vocii. Modul în care îți construiești interiorul face sau desface eleganța, dincolo de haine.

Dacă ți s-a părut util, te invit să dai mai departe acest articol și dacă interesul tău pentru discreție și eleganță este deosebit, te invit la următoarea întâlnire în care să înveți practic tot ce ține de eleganță și delicatețe. Te poți înscrie chiar aici.

 

Pe curând,

 

 

 

Sursa foto: Pinterest

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *