Copii

Credem cu tărie ca bunele maniere sunt nişte ghidări pentru o viaţă mai bună şi reprezintă o bază sănătoasă în educaţia unui copil. Rolul nostru e acela de a însoţi şi ghida copilul în însuşirea unor informaţii şi abilităţi care să-l sprijine întreaga viaţă.

Metodele folosite în interacţiunea cu copiii sunt unele blânde, practice şi eficiente, care pun copilul pe primul loc, îl încurajează să-şi ofere părerea şi să se implice, oferind "de ce"-ul pentru fiecare element din codul bunelor maniere.

 

Locul magic unde fetele învaţă bune maniere, comunicare sănătoasă, gesturi elegante, principii şi valori.

Cum ar fi dacă al tău copil ar învăţa: politeţea regilor-punctualitatea, cuvântul ţinut, comportamentul corect la masă, prezentare, comportamentul faţă de adulţi, eticheta la telefon, respectul faţă de natură, limbaj, posturi şi gesturi elegante care să-i dea un start bun în viaţă?


Un program intensiv prin care să dobândească aceste comportamente sănătoase, încununate de o premiere fastuoasă, sub forma unui bal, în care ne vor delecta cu toate abilităţile dobândite.

Pe parcursul a 5 întâlniri, în 5 zile magice, 3 ore pe întâlnire, fetele vor dobândi prin joc, joacă, dans, handcraft, joc de rol calități demne de rang cel mai înalt.

 

Rolul acestui progam este acela de a cultiva ideea de a-ți păsa de cel de lângă tine (fie că vorbim despre oameni, natură sau obiecte) și a conștientiza efectul acțiunilor și al vorbelor.

 

   

Prezentare, salut Punctualitate, cuvânt ţinutPostura, atitudine, mersIgiena, graţia corpuluiPuterea cuvintelorCadouri, complimenteCaritate, discreţie, secreteA refuza cu eleganţăGesturi elegante Musafir/ gazdă impecabilăEticheta regalăTea party

 

 

Înscrierea: aici

TABLE MANNERS WORKSHOP

Un program special creat pentru a desluşi modul în care se folosesc tacâmurile, cum se procedează la masă la un restaurant, cum să relaţionezi cu chelnerii, atitudinea, postura, subiecte de discuţie, navigarea de la o masă formală înspre una informală şi invers. Acest program oferă informaţii despre cum se aranjează o masă pană la conversaţii frumoase în timpul mesei, utilizarea corectă a tacâmurilor şi consumarea alimentelor "provocatoare".

Durata: 1-2 ore, maxim 2,5 ore.

Grup: maxim 15 de copii

BASIC ETIQUETTE - BUNE MANIERE de BAZĂ

Un program ce duce ideea de bune maniere la un alt nivel. Împreună cu cei mici descoperim şi de ce e important să procedezi într-un anume fel şi nu impunem reguli ci explorăm modalităţi prin care să aducem calitate în acţiunile noastre şi să demonstrăm respect faţă de sine, ceilalţi şi natură.

Plecăm de la "Mulţumesc!" şi "Ce ţie nu-ţi place altuia nu-i face" până la eticheta în social media, petreceri şi excursii.

Durata: sedinţa - 60 minute

Grup: maxim 15 de copii

1384292_10151749020124195_239864588_n1374036_10151731722549195_2114618214_n1379884_10151749019704195_75030195_n

Cum îl ajuta pe copil cunoaşterea bunelor maniere?

  1. Încredere în sine -  cu cât copilul se simte mai bine în pielea sa, cu atât îi va trata mai bine pe ceilalţi şi pe măsura ce acţiunile sale politicoase dau rezultate, stima de sine creşte.
  2. Fericire - actele de bunătate creează o stare de bine, astfel ca şi copiii experimentează o stare de satisfacţie şi împlinire cu fiecare act de bunătate şi respect săvârşit. Studii care atestă acest lucru, se găsesc în Journal of Social Psychology.
  3. Oportunităţi - un copil crescut cu o bază sănătoasă care include bunele maniere, va avea oportunitatea de a accesa mai uşor o carieră de succes şi relaţii sănatoase atât în plan personal cât şi profesional. Cei de la  Harvard Business Review au publicat un articol care descrie importanţa acţiunilor şi vorbelor şi modul în care acestea au un impact major în relaţia cu ceilalţi.
  4. Un grad crescut al sănătăţii - conform Oxford Journals, un om cu relaţii bune şi o stare bună interioară , are un grad crescut al sănatăţii şi o stare de bine. În consecinţă,  un om manierat are şi o sănătate bună .
  5. Reciprocitate - politeţea cere politeţe. Mai exact, oamenii trataţi cu respect vor răspunde cu respect. Cei de la Public Schools in Green River, au inclus într-un program anti-bullying (anti agresivitate) cursuri de bune maniere şi au obţinut rezultate bune.

Cine şi cum?

AncaSite6

Anca Şerban - medic dentist la bază, îmbină cu bucurie şi căldură metodele de abordare ale copilului, studiate în zona de sănătate - pediatrie şi pedodonţie cu cele dobândite de-a lungul unei formări de 3 ani practitioner, coaching şi master în cadrul Insitiutului Resonanz Kutschera din Viena.